gnom input issues

Interactive and automated data processing tools (PRIMUS, GNOM, AUTORG).
Scattering from simple bodies (BODIES), peak analysis (PEAK), data plotting (SASPLOT) etc.
Post Reply
Message
Author
aga
Member
Posts: 8
Joined: 2013.01.10 02:44

gnom input issues

#1 Post by aga » 2014.07.25 03:36

Hi
Excuse the silly question but I have this one data file that gnom just doesn't accept "no data found in first data file" and I can't figure out why. Gnom works fine with other files. The buffer was subtracted in primus and all looked normal to me. I tried also to run in in crysol to fit to theoretical scattering curve and it doesn't get fitted at all. I removed the heading lines but it doesn't help. Can someone spot what the problem is? Thanks.
Attachments
N_sub_m.dat
(23.59 KiB) Downloaded 98 times

User avatar
AL
Administrator
Posts: 659
Joined: 2007.08.03 18:55
Location: EMBL Hamburg, Germany
Contact:

Re: gnom input issues

#2 Post by AL » 2014.07.25 15:29

aga wrote:...The buffer was subtracted in primus and all looked normal to me.
Probably you subtracted the sample data from the buffer data - most of the intensities are negative.
Some old programs would display the negative data points as positive on a logarithmic scale. Try the new primusqt ("SAS data analysis" in Windows' Start menu) - it will be clear that something went wrong if you do the same mistake there.

aga
Member
Posts: 8
Joined: 2013.01.10 02:44

Re: gnom input issues

#3 Post by aga » 2014.07.28 03:29

Of course, that's what must have happened (didn't notice the negative values) :lol:

Thanks Al, will try your suggestion

Post Reply